OVER ONS

Certus Rail Solutions, uw dynamische partner voor transport
van spoorgebonden materieel en materiaal.

Het vervoer van spoorgebonden materieel en materiaal is een nichemarkt waarin slechts een beperkt aantal spoorvervoerders haar diensten aanbiedt. Het transport van werfmateriaal en de bijhorende grote machines is echter van primordiaal belang voor de bedrijven die in deze sector actief zijn. Certus Rail Solutions wil een oplossing op maat bieden voor dit hiaat in het Belgische spoortransport en Belgische spooraannemers én hun klanten ‘ontzorgen’ bij het verplaatsen van grote spoormachines, het leveren of afvoeren van spoormateriaal en het uitvoeren van korte verplaatsingen binnen spoorbundels en stelplaatsen.

Certus Rail Solutions Over Ons Waarom

Waarom kiezen voor

Certus Rail Solutions?

De zgn. modal shift, het verschuiven van transporten over de weg naar transporten via het spoor en de binnenvaart, is één van dé pijlers van een meer duurzame mobiliteit en samenleving.
Een uitgebreid en goed onderhouden spoornet is daarbij van het grootste belang.

Het vervoer van spoormateriaal via het spoor is een interessant alternatief voor transport van bulk over de weg, en draagt op die manier bij tot de reductie van onze CO2-voetafdruk.

Certus Rail Solutions beschikt over alle noodzakelijke knowhow en erkenningen om uw groot materieel en uw spoormateriaal veilig, en op de meest efficiënte manier naar de door u gekozen bestemming te brengen. Certus Rail Solutions kan het volledige Belgische spoornet bedienen en kan het transport van startpunt tot aankomst volledig ter harte nemen.

Dankzij ons internationale netwerk behoort ook transport over de grenzen heen tot de mogelijkheden. Ook voor kortere verplaatsingen naar stelplaatsen of binnen spoorbundels (de zgn. First & Last Mile) kan u trouwens een beroep doen op onze diensten.

De treinbestuurders van Certus Rail Solutions beschikken bovendien over het BC-TW-certificaat wat hen toelaat om uw groot materieel te besturen op sporen die tijdelijk gesloten zijn voor het normale verkeer.

Certus Rail Solutions Over Ons Knowhow